ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι καπαμάΑνατολίτικο αρνάκι καπαμά
30' προετοιμασία
1 ώρα και 50' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι του αμπελουργού με γραβιέρα και μέλι, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Απλώνουμε το ένα ρολό σε επιφάνεια εργασίας και το τρίβουμε με το μισό σκόρδο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο μεριές.
  4. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα διπλάσιου μεγέθους από το ρολό και επάνω της απλώνουμε τα μισά αμπελόφυλλα, φτιάχνοντας μια επιφάνεια αντίστοιχου μεγέθους με το αρνί.
  5. Ακουμπάμε επάνω στα αμπελόφυλλα το αρνί.
  6. Ραντίζουμε με το μισό κρασί, αλείφουμε με το μισό μέλι, πασπαλίζουμε με το μισό θυμάρι και τακτοποιούμε σε όλο το μήκος του τη μισή γραβιέρα.
  7. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας αρχίζουμε να ρολάρουμε το αρνί και τα αμπελόφυλλα, όσο πιο σφιχτά γίνεται.
  8. Δένουμε το ρολό με σπάγκο κουζίνας και τυλίγουμε στη λαδόκολλα.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο ρολό.
  10. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με αρκετό νερό και ακουμπάμε επάνω τα ρολά.
  11. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.
  12. Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν ελαφρώς.
  13. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τους σπάγκους.
  14. Σερβίρουμε, το αρνάκι του αμπελουργού με γραβιέρα και μέλι, κόβοντάς το προσεκτικά σε μέτριες φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών