20' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουµε το σκόρδο, το τζίντζερ, τα αµύγδαλα και 50 γρ. από το κρεµµύδι σε έναν πολυκόφτη.
  2. Προσθέτουµε λίγο νερό, αν χρειαστεί, ώστε να µας βγει ένας λείος πολτός.
  3. Τον βάζουµε σε ένα µπολ µε τους κύβους του αρνιού και ανακατεύουµε πολύ καλά ώστε ο πολτός να πάει παντού στο κρέας.
  4. Σκεπάζουµε και αφήνουµε το κρέας να µαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες ή αποβραδίς.
  5. Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και καβουρδίζουµε τους σπόρους του κόλιανδρου για 2-3 λεπτά µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Στη συνέχεια, τους αλέθουµε µέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, χρησιµοποιώντας µύλο µπαχαρικών ή πολυκότη.
  6. Ζεσταίνουµε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουµε τις κάψες του κάρδαµου, τα καρφιά γαρίφαλο και την κανέλα, και µετά από λίγα δευτερόλεπτα προσθέτουµε το υπόλοιπο κρεµµύδι και το σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει. Μεταφέρουµε το κρεµµύδι σε ένα πιάτο.
  8. Μαγειρεύουµε το κρέας µε τη µαρινάδα στην κατσαρόλα µέχρι να στεγνώσει αρκετά το µείγµα και να αρχίσει να ροδίζει λίγο το κρέας.
  9. Προσθέτουµε 170 ml καυτό νερό στην κατσαρόλα, σκεπάζουµε καλά και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα.
  10. Προσθέτουµε τον τριµµένο κόλιανδρο, το αλάτι, την κρέµα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν και το σοταρισµένο κρεµµύδι στην κατσαρόλα, σκεπάζουµε και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 30 λεπτά ή µέχρι να γίνει τρυφερό το αρνί.
  11. Αφαιρούµε τις κάψες του κάρδαµου, τα γαρίφαλα και το ξυλάκι της κανέλας και προσθέτουµε ανακατεύοντας το γκαράµ µασάλα.
  12. Γαρνίρουµε το αρνί µε τα καβουρδισµένα αµύγδαλα και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών