15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα BBQ

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα παϊδάκια, ανακατεύουμε καλά να καλυφτούν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
  2. Σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα.

Ψήσιμο

  1. Βάζουμε τα παϊδάκια στη σχάρα. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε το κρέας στα κάρβουνα, σε δυνατή θράκα και σε καλά λαδωμένη σχάρα. Χρειάστηκαν 10 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να έχουμε καλοψημένα αλλά ζουμερά παϊδάκια.

Σάλτσα

  1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μοιράζουμε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θέλουμε, να «βουτάμε» τα παϊδάκια μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών