Το ψητό αρνί σε ξυλόφουρνο από το Μπούργκος και τη Σεγκόβια της περιφέρειας Καστίλης και Λεόν φηµίζεται σε όλη την Ισπανία για τη γεύση και την τρυφερή υφή του. Σερβίρετέ το σε ένα γιορτινό τραπέζι µαζί µε τεµπρανίγιο (tempranillo), το πλούσιο κρασί της Λα Ριόχα.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Ξεπλένουµε το µπούτι και το στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζουµε στο ταψί, το περιχύνουµε µε το κρασί και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουµε σε ένα µπολ το δεντρολίβανο, το θυµάρι, τον µαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Περιχύνουµε µε το µείγµα µυρωδικών το µπούτι, πιέζοντας ελαφρά ώστε να «κολλήσουν» πάνω στο κρέας.
  2. Φουρνίζουµε το φαγητό για 20 λεπτά, περιχύνοντας πότε-πότε το κρέας µε τα υγρά του ταψιού. Κατεβάζουµε τη θερµοκρασία στους 180°C και το ψήνουµε άλλη 1 ώρα. Το βγάζουµε από τον φούρνο και περιµένουµε τουλάχιστον 10 λεπτά να «ξεκουραστεί» πριν το σερβίρουµε. Στους προαναφερόµενους χρόνους, το αρνί θα είναι µέτρια ψηµένο. Αν το θέλουµε λιγότερο ροζέ στο εσωτερικό του, δηλαδή πιο καλοψηµένο, θα πρέπει να το αφήσουµε να ψηθεί άλλα 5-10 λεπτά. Μπορούµε επίσης να µεταφέρουµε τα υγρά του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι και να τα βράσουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, µέχρι να δέσουν και να σχηµατιστεί σάλτσα για να συνοδεύσουµε το κρέας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών