Για 30 δευτερόλεπτα μαγειρεύεται το καλαμάρι, για να είναι κρουστό και τραγανό. Μπείτε στον κόπο να βρείτε και τα φύλλα shiso, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

30' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 33 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

* Το shiso είναι ασιατικής προέλευσης μυρωδικό. Ανήκει στην οικογένεια της μέντας, αν και πολλοί το αναφέρουν ως γιαπωνέζικο βασιλικό. Η γεύση του είναι μοναδική, λίγο πιπεράτη, λίγο λεμονάτη και στο τέλος γλυκιά. Το βρίσκουμε φρέσκο σε μανάβικα, κατόπιν παραγγελίας.

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά σε πολύ δυνατή φωτιά, σκέτο, μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καλαμάρι, σε δόσεις, για 30 δευτερόλεπτα. Τηγανίζουμε το καλαμάρι σε δόσεις, γιατί δεν θέλουμε να πέσει η θερμοκρασία, θέλουμε να ροδίσει αμέσως και να μη βγάλει υγρά.
  2. Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το μίριν, τη σόγια, τον χυμό μοσχολέμονου, το ρυζόξιδο και το υπόλοιπο λάδι.
  3. Αναμειγνύουμε το ντρέσινγκ με το καλαμάρι, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών