
30'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ασιατικό καλαμάρι με ωμές πιπεριές και σόγια ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά σε πολύ δυνατή φωτιά, σκέτο, μέχρι σχεδόν να καπνίσει.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καλαμάρι, σε δόσεις, για 30 δευτερόλεπτα.
- Τηγανίζουμε το καλαμάρι σε δόσεις, γιατί δεν θέλουμε να πέσει η θερμοκρασία, θέλουμε να ροδίσει αμέσως και να μη βγάλει υγρά.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τις πιπεριές, τον κόλιανδρο και τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το μίριν, τη σόγια, τον χυμό μοσχολέμονου, το ρυζόξιδο και το υπόλοιπο λάδι.
- Αναμειγνύουμε το ντρέσινγκ με το καλαμάρι, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Μυστικά
* Το shiso είναι ασιατικής προέλευσης μυρωδικό. Ανήκει στην οικογένεια της μέντας, αν και πολλοί το αναφέρουν ως γιαπωνέζικο βασιλικό. Η γεύση του είναι μοναδική, λίγο πιπεράτη, λίγο λεμονάτη και στο τέλος γλυκιά. Το βρίσκουμε φρέσκο σε μανάβικα, κατόπιν παραγγελίας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.