![Κέικ σοκολάτας-καφέ κατευθείαν στο ταψί, βήμα βήμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/keik-sokolatas-kafe-kateytheian-sto-tapsi-vima-vima-gastronomos-420x560.jpg?v=1699292433)
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα άσπρα μπισκοτο‑ σοκολατάκια με 2 υλικά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, προσέχοντας να μην καεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε τα μπισκοτάκια και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
- Το βγάζουμε πριν η σοκολάτα σταθεροποιηθεί εντελώς.
- Και το σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 5.