Αυγά ψημένα σε βούτυρο και πικάντικο τριμμένο τυρί είναι τα «Αυγά α λά βενετσιάνα». Οι κρόκοι δε, βυθίζονται σε ένα αφράτο σύννεφο μαρέγκας και ψήνονται στον φούρνο. Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο Περιοδικόν εργοχείρων και συρμών, Η Φιλόκαλος Πηνελόπη, στις 5 Νοεμβρίου 1912. H αείμνηστη Εύη Βουτσινά, δοκίμασε τη συνταγή και την επιμελήθηκε. Απολαύστε την στο πρωινό σας!
«Παίρνετε 4 αυγά, κτυπάτε τ’ ασπράδια των εις πηκτόν αφρόν, αφού ρίψετε πρώτον ολίγον άλας και πιπέρι. Αλείφετε με βούτυρον μίαν στρογγυλή φόρμα. Χύνετε μέσα τα κτυπημένα ασπράδια και αφού τα απλώσητε καλά μ’ ένα μαχαίρι ανοίγετε τέσσαρα λακκάκια και τοποθετείτε εντός αυτών τους τέσσαρας κροκούς. Περιχύνετε τους κροκούς με κρέμα ή φρέσκο βούτυρο λιωμένο. Πασπαλίζετε το όλον με τυρί ελβετικό ή των Αγράφων τριμμένο. Αφήνετε το όλον εις τον φούρνον επί 8 λεπτά.» Περιοδικόν εργοχείρων και συρμών Η Φιλόκαλος Πηνελόπη, 5 Νοεμβρίου 1912