Σε πολλές κουζίνες του κόσμου, τα καυτερά, πικάντικα φαγητά βαφτίζονται «διαολεμένα», συνδέονται δηλαδή με τις φωτιές της κόλασης. Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα deviled eggs, που δεν είναι άλλο από βρασμένα αυγά γεμισμένα με ένα πικάντικο μείγμα που μπαίνει στην κοιλότητα όπου βρισκόταν ο κρόκος. Ο όρος «deviled eggs» εμφανίζεται πρώτη φορά τον 18ο αιώνα στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης για να περιγράψει ένα τηγανητό ή βραστό πιάτο με αυγά και πολλά καυτερά μπαχαρικά. Όμως, ως συνταγή, είναι γνωστή από τους ρωμαϊκούς χρόνους και περιείχε αυγά βραστά, καρυκευμένα με καυτερή σάλτσα, που σερβίρονταν σαν ορεκτικό.
Τον 13ο αιώνα τα πικάντικα γεμιστά αυγά εμφανίζονται στην Ανδαλουσία, σε μια συνταγή πιθανώς αραβικής προέλευσης με αυγά σφικτοβρασμένα, κομμένα στη μέση και με τον κρόκο ανακατεμένο με κόλιανδρο φρέσκο και ξερό, κρεμμυδόζουμο, πιπέρι και γάρο. Σε λιγότερο από δύο αιώνες, η συνταγή απαντάται σε όλη τη μεσαιωνική Ευρώπη. Με τη σημερινή της μορφή και γέμιση, γίνεται γνωστή μόλις στα τέλη του 18ου αιώνα και η γέμιση περιλαμβάνει μια «μαγιονέζα» από λιωμένο βρασμένο κρόκο. Από αυτή μετεξελίχθηκε η σημερινή εκδοχή με κανονική μαγιονέζα, σφικτοβρασμένο κρόκο, μουστάρδα και πάπρικα.