ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοκορέτσι με γλυκάδιαΚοκορέτσι με γλυκάδια
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα γλυκάδια

Για τις μπρουσκέτες

Διαδικασία

Γλυκάδια

  1. Για να φτιάξουμε γλυκάδια και νεφρά ριγανάτα με μπρουσκέτες με αρωματικό λάδι, αρχικά ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. (Αν δεν έχουμε τόσο μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε σε 2 ή και 3 δόσεις. Δεν θέλουμε να είναι πολλά μαζί, γιατί θα βράσουν και δεν θα ψηθούν).
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα γλυκάδια και τα νεφρά μαζί με το σκόρδο για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν καλά, αλλά να μη στεγνώσουν.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το λεμόνι, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μπρουσκέτες

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε για λίγο (ίσα να γίνει χλιαρό) το ελαιόλαδο με το σκόρδο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα αρωματικά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ψήνουμε τις μπρουσκέτες στο γκριλ του φούρνου για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σουρώνουμε το λάδι και αλείφουμε τις μπρουσκέτες.
  6. Σερβίρουμε τα γλυκάδια και τα νεφρά πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.

Όσο κι αν φορέσουν τα «καλά» τους τα εντόσθια κρατούν πάντα σε πρώτο πλάνο τη λιπαρότητα, τη γλυκούτσικη γεύση με την τραγανή υπογράμμιση. Μεγάλη η οινική γκάμα που παίζει μαζί τους! Από την απλότητα μιας πολύπλοκης σύγχρονης Ρετσίνας μέχρι την οινική στιβαρότητα ενός Αγιωργίτικου, ενός Syrah, ενός ημίξηρου ροζέ από Ξινόμαυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών