15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε αργά, αλλά συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν τα αυγά να στερεοποιούνται, αλλά να μη στεγνώσουν, κατά τον βρετανικό τρόπο.
- Αποσύρουμε όσο τα αυγά είναι ακόμη ζουμερά, προσθέτουμε τον σολομό, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.