![Σάντουιτς με αρωματικά αυγά σκραμπλ με σπανάκι και χειροποίητη, πικάντικη μαγιονέζα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/santoyits-me-aromatika-ayga-skrampl-me-spanaki-kai-cheiropoiiti-pikantiki-magioneza-gastronomos-420x560.jpg?v=1718270827)
10'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 13'
Υλικά
Μερίδες: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αυγά σκραμπλ ΝΥ style, σπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε τα αυγά και μετριάζουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα για 2 λεπτά, ώστε να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια και να θρυμματιστούν όπως στην ελληνική στραπατσάδα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε τα αυγά σκραμπλ σε ζεστό πιάτο, όπου θα συνεχίσουν να ψήνονται για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.