ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαλβάς δίχρωμος με σοκολάτα και εσπεριδοειδήΧαλβάς δίχρωμος με σοκολάτα και εσπεριδοειδή

 

40' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 9-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον χαλβά με καραμέλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό να βράσει.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί έως ότου γίνει καραμέλα (θα πάρει ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα). Προσοχή, να μην καεί!
  3. Μόλις γίνει η καραμέλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό νερό ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας τους καυτούς και έντονους υδρατμούς.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τυχόν κομμάτια καραμέλας που έχουν μείνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί.
  6. Σιγά σιγά προσθέτουμε το καυτό σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ο χαλβάς και όταν σέρνουμε την κουτάλα να μένει δρόμος.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα.
  8. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και μοιράζουμε σε σκεύη της αρεσκείας μας (μπολάκια, ποτήρια ή φορμάκια) ή σε φόρμα του κέικ, που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
  9. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών