Μετά το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι θέλουμε πάντα κάτι δροσερό και ανάλαφρο. Τα cheesecake και γενικότερα τα ελαφριά τυρογλυκά συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, καθώς η ευχάριστα ξινούτσικη γεύση τους, δεν μας βαραίνει και μας χαρίζει μια ωραία καταπραϋντική αίσθηση.

Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω προϊόντα:

 

30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

Για τη διακόσμηση:

Διαδικασία

Βάση

  1. Για το cheesecake με φρέσκες φράουλες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Τρίβουμε σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Τα αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  4. Τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε μέσα σε ταψί, 1 τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. Γυρνάμε τις άκρες του χαρτιού γύρω από το τσέρκι και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μπισκότου. Πιέζουμε με τη βάση ενός κουταλιού σε όλη την επιφάνεια, ώστε το μείγμα να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Προσέχουμε να το απλώσουμε και περιμετρικά γύρω γύρω στα τοιχώματα.
  5. Το ψήνουμε για 15 λεπτά (αν θέλουμε η βάση να γίνει πιο τραγανή, τότε την ψήνουμε για 20-25 λεπτά).
  6. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Κρέμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην μπισκοτένια βάση την κρέμα τυριού, ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  4. Τοποθετούμε το ταψάκι στο ψυγείο για 2-3 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί το γλυκό μας.

Διακόσμηση

  1. Αφού κρυώσει, αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι.
  2. Πριν το σερβίρισμα του cheesecake, πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε στα τρία-3-. Τις τοποθετούμε πάνω στο τσιζκέικ και απολαμβάνουμε.
  3. Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση φρεσκάδας.

Μυστικά

Εναλλακτικά, σαν επικάλυψη, μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα φράουλα (500 γρ. περίπου) ή κάποια άλλη της αρεσκείας μας. Σε αυτή την περίπτωση πριν την προσθέσουμε την αραιώνουμε με δυο κουταλιές της σούπας νερό για να μην είναι πολύ πηχτή.

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών