20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Βάση

Κρέμα

Διαδικασία

Βάση

  1. Για τη βάση του cheesecake, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα.
  2. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Αδειάζουμε τη βάση του cheesecake, σε μια φόρμα ή γυάλινο σκεύος σερβιρίσματος διαμέτρου 20-22 εκ., το πιέζουμε με τα χέρια μας σε μια ισόπαχη στρώση και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-11⁄2 ώρα, μέχρι να σφίξει.

Κρέμα

  1. Για τη κρέμα του cheesecake, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, την άχνη, τις βανιλίνες και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
  3. Απλώνουμε την κρέμα του cheesecake, πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Βγάζουμε από το ψυγείο, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε το cheesecake με μελομακάρονα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών