40' προετοιμασία
35' ψήσιμο
1 ώρα και 10' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

Βάση

  1. Ντύνουμε τον πάτο από ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. με αλουμινόχαρτο και έπειτα καλύπτουμε περιμετρικά το τσέρκι με μια λωρίδα λαδόκολλας κομμένη σε φάρδος όσο είναι τα τοιχώματα. Τοποθετούμε το τσέρκι μέσα σε ένα ταψί (για να πατάει και να είναι σταθερή η βάση του) και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο, τα κράνμπερι και το βούτυρο και τα αδειάζουμε στο τσέρκι.
  3. Στρώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα ομοιόμορφα και βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Κρέμα

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ανθότυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 3-4 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί καλά ο νισεστές. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και τα ρίχνουμε στον κάδο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι με το μπισκότο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C σε αέρα για 35 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, αφαιρούμε το τσέρκι και έπειτα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να καθαρίσουμε τα κεράσια. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Διακόσμηση

  1. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στην επιφάνεια του τσίζκεϊκ τη μαρμελάδα κεράσι. Απλώνουμε από πάνω τα κεράσια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κεράσι

Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών