
35'
προετοιμασία
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 8Για την κρέμα
Διαδικασία
- Για το cheesecake με ζελέ κεράσι, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, να πάει παντού. Στρώνουμε το βουτυρωμένο μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα ταψί πυρέξ, αν δεν θέλουμε να το βγάλουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με την άχνη, το τυρί και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Από πάνω απλώνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζελέ σε διάφορα σημεία του γλυκού. Παίρνουμε ένα χοντρό καλαμάκι και στροβιλίζουμε το ζελέ μέσα στην κρέμα, να γίνει swirl. Οχι πάρα πολύ, να μην ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες πριν το κόψουμε.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, να πάει παντού.
- Στρώνουμε το βουτυρωμένο μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα ταψί πυρέξ, αν δεν θέλουμε να το βγάλουμε.
- Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με την άχνη, το τυρί και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση.
- Από πάνω απλώνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζελέ σε διάφορα σημεία του γλυκού.
- Παίρνουμε ένα χοντρό καλαμάκι και περιστρέφουμε το ζελέ μέσα στην κρέμα για να γίνει ένα "στροβίλισμα". Οχι πάρα πολύ, δεν θέλουμε να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το cheesecake με ζελέ κεράσι στο ψυγείο για 4-6 ώρες πριν το κόψουμε.