Εύκολα, λαχταριστά και με υλικά της επιλογής μας. Συνοδεύουμε με ζεστές πίτες και ντοματοκρεμμυδομαϊντανά.

20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το σερβίρισμα: 

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, το κύμινο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το αυγό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ ή τη λεκάνη με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να αναμειχθούν τα αρώματα και παράλληλα να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται εύκολα.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε 8 μεγάλους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους πλάθουμε με τις παλάμες μας για να γίνουν μακρόστενοι, στο κλασικό σχήμα του κεμπάπ, γύρω από σουβλάκια, κατά προτίμηση μεταλλικά. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα σουβλάκια εκεί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά συνολικά στη δεύτερη σκάλα από πάνω, γυρίζοντάς τα τακτικά για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στο χρόνο αυτό και σε δυνατό γκριλ, τα κεμπάπ γίνονται πολύ ρόδινα και τραγανά εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό παραμένουν αρκετά ζουμερά.
  3. Σερβίρισμα: Λαδώνουμε ελαφρώς τις πίτες και τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μοιράζουμε τις πίτες στα πιάτα. Σε κάθε πίτα μοιράζουμε κομμάτια ντομάτας, κρεμμυδιού και μαϊντανό και πασπαλίζουμε με αλάτι. Βάζουμε από ένα κεμπάπ σε κάθε πίτα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με γιαούρτι στραγγιστό, σκέτο ή αναμεμειγμένο με λίγο λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλατοπίπερο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών