30'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά παϊδάκια (spare ribs) σε σάλτσα με κινεζικό μείγμα 5 μπαχαρικών, ξεκινάμε και ετοιμάζουμε δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 5 δευτερόλεπτα σε ύψος περίπου 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Ψήνουμε τα παϊδάκια και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν έντονα και να καψαλιστούν.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο+σάλτσα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 κουτ. σούπας κρύο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Βράζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα παϊδάκια.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βραχούν παντού τα παϊδάκια, και τα στρώνουμε σε μονή στρώση στο ταψί.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι τα παϊδάκια να αποκτήσουν ένα σκουρόχρωμο, γυαλιστερό γλάσο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.