ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούσταΧοιρινά παϊδάκια με τραγανή γλυκόξινη κρούστα
30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα χοιρινά παϊδάκια (spare ribs) σε σάλτσα με κινεζικό μείγμα 5 μπαχαρικών, ξεκινάμε και ετοιμάζουμε δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 5 δευτερόλεπτα σε ύψος περίπου 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ψήνουμε τα παϊδάκια και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν έντονα και να καψαλιστούν.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήσιμο+σάλτσα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ.
  3. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 κουτ. σούπας κρύο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
  5. Βράζουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα στο ταψί με τα παϊδάκια.
  7. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βραχούν παντού τα παϊδάκια, και τα στρώνουμε σε μονή στρώση στο ταψί.
  8. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι τα παϊδάκια να αποκτήσουν ένα σκουρόχρωμο, γυαλιστερό γλάσο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών