20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για τη χοιρινή πρασοτηγανιά, σε κατσαρόλα ρηχή και απλωτή σοτάρουμε το κρέας στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε νερό ζεστό τόσο ώστε να μισοσκεπάσει το κρέας.
  3. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να σωθεί το νερό και το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
  4. Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί στο υγρό που θα βγάλουν τα πράσα, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  5. Λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε στην πρασοτηγανιά την ρίγανη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών