15'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές, ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη χοιρινή τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.
Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα. Εναλλακτικά, ένα στιβαρό ροζέ ή ένα φρουτώδες ερυθρό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.