ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα δυόσμουΤηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα δυόσμου
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη χοιρινή τηγανιά με σέσκουλα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά (που θα βγάλουν τα χόρτα).
  5. Ρίχνουμε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  6. Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας, πικάντικη φέτα και πιπεριές τουρσί.

Χωρίς συζήτηση μια μαλαγουζιά από τον αττικό αμπελώνα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών