Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το σκόρδο, το πράσο, το καρότο, την κανέλα, τον μαραθόσπορο και το μπαχάρι.
  3. Ανακατεύουμε απαλά για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζωμό και μαζί λίγα πράσα και καρότα και τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
  7. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό και τον κουρκουμά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  8. Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα, σείουμε να πάει παντού και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  9. Μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  10. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε με αφράτο πιλάφι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών