Το χοιρινό κρέας προτιµάται σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης. Αυτή η συνταγή είναι µια ταϊλανδική παραλλαγή του πιο γνωστού κινεζικού γλυκόξινου χοιρινού. Τα λαχανικά µπορούν να ποικίλλουν ανάλογα µε το τι έχουµε στη διάθεσή µας, αλλά είναι προτιµότερο να επιλέξουµε λαχανικά που θα µείνουν τραγανά όταν µαγειρευτούν.

20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε όλο το σιρόπι του ανανά (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) µε τη σάλτσα δαµάσκηνου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ, µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
  2. Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, και σοτάρουµε το χοιρινό για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να µαγειρευτεί. Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Προσθέτουµε το σκόρδο στο γουόκ ή στο τηγάνι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε το καρότο, το κρεµµύδι και την πιπεριά και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προσθέτουµε το αγγούρι, την ντοµάτα, τον ανανά και το µείγµα µε το σιρόπι του ανανά και ανακατεύουµε για 1 λεπτό ακόµα. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  4. Ξαναβάζουµε το χοιρινό στο σκεύος και ανακατεύουµε απαλά. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
  5. * σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών