Τα λαχανικά µπορούν να ποικίλλουν ανάλογα µε το τι έχουµε στη διάθεσή µας, αλλά είναι προτιµότερο να επιλέξουµε λαχανικά που θα µείνουν τραγανά όταν µαγειρευτούν.
20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα ξεκινάμε και αναµειγνύουµε όλο το σιρόπι του ανανά (περίπου 6 κουταλιές της σούπας) µε τη σάλτσα δαµάσκηνου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ, µέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
- Ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι, και σοτάρουµε το χοιρινό για 6-8 λεπτά, µέχρι να ροδίσει καλά και να µαγειρευτεί.
- Το βγάζουµε µε µια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
- Προσθέτουµε το σκόρδο στο γουόκ ή στο τηγάνι και το σοτάρουµε σε µέτρια φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουµε το καρότο, το κρεµµύδι και την πιπεριά και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουµε το αγγούρι, την ντοµάτα, τον ανανά και το µείγµα µε το σιρόπι του ανανά και ανακατεύουµε για 1 λεπτό ακόµα.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Ξαναβάζουµε το χοιρινό στο σκεύος και ανακατεύουµε απαλά.
- Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε φύλλα κόλιανδρου ή µαϊντανού.
- Συνοδεύουµε το χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα µε noodles ή ρύζι απλό.
Μυστικά
* σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.