Εξαιρετικό μαγειρευτό που συνοδεύεται με λεμονάκι, πιπεράκι και μπόλικο ψωμί για τις πατροπαράδοτες «βουτιές».

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το χοιρινό μέχρι να αλλάξει χρώμα και πετάμε το λίπος το οποίο θα παραχθεί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το κρέας.
  2. Δεν προσθέτουμε από την αρχή νερό. Αν το φαγητό στεγνώσει κατά το μαγείρεμα προτού γίνει, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό. Αν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα είναι αραιή, τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ανακινούμε το σκεύος και σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών