
20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό με καυκαλήθρες, αρχικά τσιγαρίζουμε, σε μια κατσαρόλα στο λάδι, το χοιρινό μέχρι να αλλάξει χρώμα και πετάμε το λίπος το οποίο θα παραχθεί.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το χοιρινό.
- Δεν προσθέτουμε από την αρχή νερό. Αν το φαγητό στεγνώσει κατά το μαγείρεμα προτού γίνει, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό. Αν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα είναι αραιή, τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί.
- Βάζουμε ξανά τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακινούμε το σκεύος.
- Σερβίρουμε, το χοιρινό με καυκαλήθρες, με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.