ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαλκιδικιώτικο χοιρινό με δαμάσκηνα, πορτοκάλι και μπαχαρικά στη γάστραΧοιρινό με δαμάσκηνα και πορτοκάλι στη γάστρα
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό με καυκαλήθρες, αρχικά τσιγαρίζουμε, σε μια κατσαρόλα στο λάδι, το χοιρινό μέχρι να αλλάξει χρώμα και πετάμε το λίπος το οποίο θα παραχθεί.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  4. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το χοιρινό.
  6. Δεν προσθέτουμε από την αρχή νερό. Αν το φαγητό στεγνώσει κατά το μαγείρεμα προτού γίνει, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό. Αν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα είναι αραιή, τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί.
  7. Βάζουμε ξανά τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακινούμε το σκεύος.
  8. Σερβίρουμε, το χοιρινό με καυκαλήθρες, με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών