Τα λεπτά φασολάκια πωλούνται σε καταστήµατα µε ασιατικά τρόφιµα, είτε σε κουλούρες είτε σε µακριά µατσάκια. Έχουν παρόµοια γεύση µε τα ευρωπαϊκά πράσινα φασολάκια, αλλά η φλούδα τους είναι κάπως πιο τραχιά.

10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα στρειδιού, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα µικρό µπολ.
  2. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά. 
  3. Προσθέτουµε το χοιρινό και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτεί το χοιρινό.
  4. Προσθέτουµε τα φασολάκια και το µείγµα µε τη σάλτσα και σοτάρουµε ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.
  5. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  6. Μεταφέρουµε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος και πασπαλίζουµε µε τις φέτες τσίλι.
  7. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

Μυστικά

* Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με έθνικ προϊόντα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών