20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το χοιρινό πρασοσέλινο, αυγολέμονο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σέλινο, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σελινόριζα και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το χοιρινό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 2/3 τον χοιρινό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε σταδιακά περίπου 2 κουτάλες της σούπας ζουμί από την κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στα υπόλοιπα υγρά.
- Αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε το χοιρινό πρασοσέλινο με αυγολέμονο.
Συνοδεύουμε με Ενα κρεμώδες Chardonnay.