15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού, το ελαιόλαδο, τα κομμάτια φέτας, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το δεντρολίβανο (ή το θυμάρι). Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε 4 - 6 μεγάλα ανθεκτικά κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζουμε στο καθένα το μείγμα του χοιρινού. Προσθέτουμε τα κομματάκια σκόρδου και καλύπτουμε όσο γίνεται το κάθε μείγμα με καυκαλήθρες. Τυλίγουμε κάθε λαδόκολλα σε πακέτο και, για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ανοίξουν τα πακέτα μας, τα δένουμε με σπάγκο. Στη συνέχεια τυλίγουμε το καθένα και με αλουμινόχαρτο, ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Βγάζουμε τη σχάρα από το φούρνο και ακουμπάμε πάνω της τα πακέτα. Τοποθετούμε τη σχάρα σε ένα από τα μεσαία ράφια και ψήνουμε το φαγητό για 2 ½ - 3 ώρες. Το λίπος του λαιμού διαφέρει από αυτό της κοιλιάς (πανσέτα): δεν γίνεται ρευστό με το ψήσιμο. Ετσι, διατηρεί τα κομμάτια όσο ζουμερά και τρυφερά χρειάζεται, ιδιαίτερα με ήπιο και παρατεταμένο ψήσιμο, αφήνοντας τρυφερό, ζουμερό και μελωμένο το ψαχνό. Για ωραίο σερβίρισμα, αφαιρούμε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και το σπάγκο και αδειάζουμε κάθε πακέτο σε μεγάλο πιάτο. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα εποχής και τηγανητές πατάτες.
  3. Στο ποτήρι μας μια αρωματική Μαλαγουζιά παλαιωμένη σε βαρέλι!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών