15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τη μουστάρδα, το μέλι, το ξίδι και 100 ml νερό.
  2. Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, γυρίζοντάς το, ώστε να αλευρωθεί από όλες τις πλευρές.
  3. Τινάζουμε απαλά, για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Περιχύνουμε με το γλυκόξινο μείγμα μουστάρδας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το χοιρινό και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το ψήσιμο ελάχιστο νερό.
  7. Στο τέλος, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  8. Σερβίρουμε τη τηγανιά με χοιρινό χλιαρή με ρύζι πιλάφι ή πατάτες βραστές και πράσινη σαλάτα.

Η λιπαρότητα του χοιρινού, αλλά κυρίως ο δυόσμος που έχει μια παράξενη σχέση λατρείας με το Cabernet Sauvignon, μας οδηγούν σε μια επιλογή κόκκινου κρασιού από την ποικιλία μόνη της ή σε χαρμάνι με Merlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 88.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών