25'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
- Τότε ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να ροδίσουν, για περίπου 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Βάζουμε και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το δυόσμο και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω τους κύβους φέτας.
Ένα αρωματικό ξηρό κρασί, όπως ένα Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.