ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά κοτόπουλου με λεμονάτο πέστο βασιλικούΤηγανιά κοτόπουλου με λεμονάτο πέστο βασιλικού
25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Τότε ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να ροδίσουν, για περίπου 3 - 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ρίχνουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό, να βγάλουν τα αρώματά τους.
  4. Βάζουμε και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το δυόσμο και το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σερβίρουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω τους κύβους φέτας.

Ένα αρωματικό ξηρό κρασί, όπως ένα Μοσχάτο Σάμου ή Λήμνου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT