
15'
προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
Διαδικασία
Πέστο
- Για να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλου με λεμονάτο πέστο βασιλικού, αρχικά αλέθουμε στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
Κοτόπουλο
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (αν έχουμε γουόκ, χρησιμοποιούμε αυτό) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο (ή το σουσαμέλαιο) και τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Ανακατεύουμε το κοτόπουλο συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου ψηθεί από όλες τις πλευρές. Αν είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια, δεν θα χρειαστεί πάνω από 8-10 λεπτά.
- Μπορεί να χρειαστεί να μετριάσουμε τη φωτιά για να μη μας καεί το κοτόπουλο μέχρι να γίνει στο εσωτερικό του. Για να ελέγξουμε αν έγινε, βγάζουμε ένα κομμάτι και το κόβουμε στη μέση για να δούμε το χρώμα στο εσωτερικό του• δεν θα πρέπει να είναι ροζ.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το πέστο που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε, την τηγανιά κοτόπουλου με λεμονάτο πέστο βασιλικού, με λευκό πιλάφι ή πάνω σε πράσινη σαλάτα.