ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι στη γάστρα με αγκινάρεςΚατσικάκι με αγκινάρες στη γάστρα
40' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το άλειμμα

Για το ταψί

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσίκι ρολό με θυμάρι, σκόρδο και λαχανικά, αρχικά απλώνουμε τα δύο κομμάτια κατσικιού με την εξωτερική πλευρά προς τα κάτω, φροντίζοντας να ακουμπάει κατά 3-4 εκ. το ένα πάνω στο άλλο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο, μεγάλο, παραλληλόγραμμο κομμάτι.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και αλείφουμε το κατσίκι με τα 2/3 του μείγματος.
  3. Τυλίγουμε το κατσίκι σε ρολό.
  4. Στη συνέχεια, το αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  5. Έπειτα, δένουμε με σπάγκο κουζίνας με πυκνά δεσίματα.
  6. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  7. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το αφήνουμε για 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  9. Τακτοποιούμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το ρολό σε ταψί.
  10. Περιχύνουμε με το λάδι και τα κρασιά και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
  11. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  12. Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε το ρολό σε ξύλο κοπής, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα.
  13. Βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
  14. Αφαιρούμε τον σπάγκο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και το τακτοποιούμε στην πιατέλα με τα λαχανικά.
  15. Περιχύνουμε με το ζουμί του ταψιού, σουρωμένο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT