ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιούΧοιρομέρι με τραγανή κρούστα μουστάρδας-ψωμιού
10' προετοιμασία
40' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το γλάσο

Διαδικασία

Γλάσο

  1. Για να φτιάξουμε χοιρομέρι με γλάσο μελιού, αρχικά ανακατεύουμε καλά, σε ένα μπολ, τα υλικά για το γλάσο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-160°C.
  3. Βάζουμε το χοιρμέρι σε ταψί.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε το χοιρομέρι με το γλάσο που ετοιμάσαμε.
  5. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά εξωτερικά και να ζεσταθεί στο κέντρο του.
  6. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  7. Κόβουμε, το χοιρομέρι με γλάσο μελιού, σε φέτες, που σερβίρουμε ζεστές, χλιαρές ή όταν κρυώσουν.

Gewürztraminer

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 165.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών