Τα σερβίρουμε ως σάλτσα σε μακαρόνια ή ρύζι ή μαζί με πουρέ πατάτας. Αλλιώς, τα απολαμβάνουμε ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει μέρος από το λίπος τους.
  2. Σουρώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ψιλό σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει το φαγητό από το λίπος του. Επαναφέρουμε τα υλικά στο τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με τα κρασιά. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Σερβίρουμε τα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως ιδιότυπη σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πατατοπουρέ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών