ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαγανάκι πικάντικο με λουκάνικα, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρίΣαγανάκι πικάντικο με λουκάνικα, γλυκοπατάτες, κάστανα και κατσικίσιο τυρί
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χωριάτικα λουκάνικα μαγειρεμένα σε κρασί, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει μέρος από το λίπος τους.
  4. Σουρώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ψιλό σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει το φαγητό από το λίπος του.
  5. Επαναφέρουμε τα υλικά στο τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με τα κρασιά.
  6. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά.
  7. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε τα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως ιδιότυπη σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πατατοπουρέ.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών