Η σαλάτα που σίγουρα περίσσεψε απ’ το τραπέζι της γιορτής γίνεται ένα θαυμάσιο, θεραπευτικό σχεδόν, πιλάφι.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Από τη σαλάτα που μάς περίσσεψε αφαιρούμε, αν θέλουμε και έχουμε χρησιμοποιήσει, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα. Επίσης, τη σουρώνουμε από το ντρέσσινγκ της.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και, αφού ζεσταθεί ελαφρά, ρίχνουμε τα ωμά χόρτα και τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την πράσινη σαλάτα που μας έχει περισσέψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό ζεστό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (εξαρτάται και από την ποσότητα της πράσινης σαλάτας που είναι ήδη αλατισμένη), σιγομαγειρεύουμε για περίπου 14-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι και να χυλώσει ελαφρά το φαγητό μας. Δεν θέλουμε να είναι στεγνό, αλλά ρευστό και ζουμερό, γι' αυτό, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό κατά το μαγείρεμα. Τέλος, ρίχνουμε και τα αρωματικά (δυόσμο ή μαϊντανό), ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο λευκό τυρί της αρεσκείας μας.
  3. Στο ποτήρι: Στο πρωτότυπο αυτό χορτό-ρυζο θα σταθεί δίπλα του επάξια μια Μαλαγουζιά, ένα φρέσκο Chardonnay, ένα καλό Σαββατιανό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών