15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το τηγανητό ρύζι με κολοκυθάκια, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει, μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με το καρότο και το τζίντζερ για 1 λεπτό, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρά.
- Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να αρχίσουν να σφίγγουν τα αυγά.
- Προσθέτουμε το κρύο ρύζι, το κρασί και τη σόγια και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να ζεσταθεί το ρύζι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σκορπίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ρομπόλα για το ρύζι με τα κολοκυθάκια και για τα υπόλοιπα πιάτα ελαφριά κόκκινα κρασιά από Αγιωργίτικο ή Merlot
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.