15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το τηγανητό ρύζι με κολοκυθάκια, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει, μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με το καρότο και το τζίντζερ για 1 λεπτό, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να αρχίσουν να σφίγγουν τα αυγά.
  5. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι, το κρασί και τη σόγια και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να ζεσταθεί το ρύζι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σκορπίζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ρομπόλα για το ρύζι με τα κολοκυθάκια και για τα υπόλοιπα πιάτα ελαφριά κόκκινα κρασιά από Αγιωργίτικο ή Merlot

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών