30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ μελιτζάνας

Για τον πουρέ πατάτας

Διαδικασία

Πουρές πατάτας

  1. Βράζουμε τις πατάτες και, όταν γίνουν, τις βάζουμε κομμένες στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε αρκετά μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή (χτυπώντας τες με το βούτυρο και το γάλα δεν γίνονται λαστιχωτές, αλλά αφράτες και βελούδινες).

Πουρές μελιτζάνας

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες απευθείας στη φωτιά (στο μπάρμπεκιου ή στο γκάζι ή, εναλλακτικά, στο γκριλ του φούρνου) μέχρι να μαυρίσουν καλά ολόγυρα και να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τις καθαρίζουμε από τις φλούδες, κρατώντας μόνο την ψίχα. Την ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τα μπαχαρικά.

Ψάρι

  1. Ψήνουμε τα φιλέτα λαδωμένα, στη σχάρα ή στο τηγάνι, για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά – πρέπει να μείνουν ζουμερά. Αρταίνουμε με αλάτι, θυμάρι ξερό και χυμό λεμονιού.

Ντοματίνια

  1. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και αρταίνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
  2. Απλώνουμε στα πιάτα τον πουρέ πατάτας, από πάνω τον πουρέ μελιτζάνας, τα ντοματίνια κι επάνω ακουμπάμε το ψάρι. Τελειώνουμε το πιάτο με λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Μυστικά

- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ  - Πού: Στο εστιατόριο Ηλιοβασίλεμα της Σύρου (Γαλησσάς, Τ/22810-43.325) Σεφ: Κώστας Μπουγιούρης 3 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: -Οι γλυκές καλοκαιρινές συριανές μελιτζάνες, η καπνιστή πάπρικα Αριδαίας και το πικάντικο παρθένο ελαιόλαδο δίνουν έναν μελιτζανοπουρέ με ξεχωριστή νοστιμιά. -Ο μελιτζανοπουρές δεν φτιάχνεται με μπεσαμέλ και τυρί. Απλώς σερβίρεται πάνω σε βουτυράτο πουρέ πατάτας. Οι γεύσεις είναι πιο καθαρές. -Το ζωντανό, κρουστό ψάρι, όλο χυμούς. - Με τα λόγια του σεφ: «Η βελούδινη γεύση του βουτυράτου πουρέ μαζί με τη γλύκα της καλοκαιρινής μελιτζάνας και τη δροσιά από τα ντοματίνια δημιουργούν ένα υπέροχο μαξιλαράκι καλοκαιρινής φρεσκάδας για να καθίσει το φρέσκο ζουμερό ψάρι».

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών