Τα πιο κλασικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ.

25' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 20 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τον κρόκο, το σιρόπι το νερό (ή χυμό) και τα χτυπάμε αλλά με χαμηλή ταχύτητα, ίσα να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τζίντζερ και τη σόδα, σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, αρχικά με το φτερό και στη συνέχεια, όταν το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται ζύμη, με το γάντζο, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  2. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο με πάχος 0,5 εκατοστό. Με γιορτινά κουπ-πατ (δεντράκι,α καμπάνες, αστέρια κλπ), κόβουμε μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Ξαναπλάθουμε όση ζύμη περίσσεψε, την ανοίγουμε πάλι και κόβουμε κι άλλα μπισκότα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και, όσο είναι ζεστά, κάνουμε μια μικρή τρύπα σε μια άκρη τους για να περάσουμε από εκεί μια κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε, αν θέλουμε, στο δέντρο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα. Περνάμε κορδελίτσες από τις τρύπες και τα κρεμάμε στο δέντρο.
  4. Δημιουργήστε με Kenwood!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών