
30'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και τον μαραθόσπορο για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά του χταποδιού.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι (καπαμάς γαρ) και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, σκεπασμένο, για περίπου 5 λεπτά, να σταθεί.
- Συνοδεύουμε με χοντρά μακαρόνια, κοφτό μακαρονάκι ή ένα λευκό πιλάφι με καβουδισμένα αμύγδαλα.