20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: 15-20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χταποδοκεφτέδες ουζάτους βάζουμε το χταπόδι στον πολυκόφτη, σε δό- σεις, και το χτυπάμε για λίγο, ώστε να γίνει σαν χοντροκομμένος κιμάς.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ούζο, τα 30 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το κύμινο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν θα χρειαστεί, γιατί το χταπόδι είναι αρκετά αλμυρό) και το ψωμί.
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά και τη φρυγανιά, και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 2 ώρες.
  6. Πλάθουμε μακρόστενα κεφτεδάκια, πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες και αλευρώνουμε.
  7. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο.
  8. Τηγανίζουμε τους χταποδοκεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να χρυσίσουν
  9. Βγάζουμε τους κεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  10. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

Ούζο, φυσικά

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 172.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών