Διαδικασία
- Για την dauphinoise με κολοκύθα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε σε μέτριο ταψί τις φέτες πατάτας, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
- Τις απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και στρώνουμε τις φέτες κολοκύθας πάνω στις πατάτες.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη γραβιέρα και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του φαγητού.
Λευκά, όπως Σαββατιανό, μια Ρομπόλα, Chardonnay χωρίς βαρέλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.