ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες, γλυκοπατάτες και παντζάρια με άρωμα μαστίχαςΠατάτες, γλυκοπατάτες και παντζάρια με άρωμα μαστίχας
15' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την dauphinoise με κολοκύθα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε σε μέτριο ταψί τις φέτες πατάτας, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  3. Τις απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και στρώνουμε τις φέτες κολοκύθας πάνω στις πατάτες.
  5. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη γραβιέρα και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
  7. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του φαγητού.

Λευκά, όπως Σαββατιανό, μια Ρομπόλα, Chardonnay χωρίς βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT