20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα παντζαρόφυλλα. Καθαρίζουμε τους βολβούς και τους κόβουμε σε φέτες κυδωνάτες, με πάχος 1,5 εκ.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες (ή καρότα), το τζίντζερ και τις φέτες παντζαριών, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα φύλλα.
  4. Προσθέτουμε 200 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μελώσει η σάλτσα, αλλά να μην κολλήσει στο σκεύος.
  5. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπρίκι, προσθέτουμε τη μαστίχα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να λιώσει η μαστίχα.
  6. Αδειάζουμε αυτό το λάδι στην κατσαρόλα με το φαγητό, τη σείουμε για να απλωθεί παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ιδέες σερβιρίσαμτος

  1. Συνοδεύουμε με κεφαλοτύρι σαγανάκι (η σεφ προτείνει το νιώτικο) και σαλάτα με ρόκα, λάδι και μαυροκούκι.
  2. Σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα λεπτεπίλεπτα φετάκια από ραπανάκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα λάιμ.

Μια Ρετσίνα, καθώς «δένει» με τη μαστίχα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 146.

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών