
25'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 12-15Διαδικασία
- Για το τσίζκεϊκ πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε από μέσα την κρέμα.
- Τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο ώστε να βραχούν όλα.
- Στη συνέχεια, τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και τα πιέζουμε προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση.
- Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί και το ξύσμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για ελάχιστο χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Προτού σερβίρουμε το τσίζκεϊκ, απλώνουμε από πάνω μαρμελάδα πορτοκάλι.
Μυστικά
Δεν χτυπάμε πάρα πολύ την κρέμα γάλακτος, για να μην «κόψει». Μπορούμε να σερβίρουμε και με μαρμελάδα βερίκοκο.