Αν μας κάνει καλό καιρό, θα μαζευτούμε για μεζέδες και κρασάκι σε αυλές, κήπους, βεράντες ή στο… εξοχικό.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε τα κομμάτια λαδόκολλας ανά δύο. Μοιράζουμε το μείγμα στα 6 διπλά κομμάτια λαδόκολλας, φροντίζοντας να βάλουμε από όλα τα υλικά σε κάθε μερίδα.
  3. Τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα δένουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής. Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 1½ ώρα. Ανοίγουμε τα δεματάκια και σερβίρουμε αμέσως το κρέας με τα λαχανικά, το τυρί και τα πεντανόστιμα υγρά του. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα (όπως η μαρουλοσαλάτα με ψητά κρεμμυδάκια) και χωριάτικο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών