ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχαΜαρμελάδα μανταρίνι με λικέρ μαστίχα
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα μανταρίνι

Για το σουφλέ

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε το σουφλέ μανταρίνι ξεκινάμε με την σάλτσα του σουφλέ και πολτοποιούμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς.

Σουφλέ

  1. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος για σουφλέ, διαμέτρου περίπου 20 εκ. και ύψους 8-10 εκ., και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη τον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε 50 ml από τον χυμό μανταρινιού με το κορν φλάουρ.
  3. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό με 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
  5. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το κρεμόριο μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Ρίχνουμε τα 100 γρ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  9. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  10. Αδειάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει.
  11. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
  12. Μοιράζουμε κουταλιές από το σουφλέ σε πιάτα και περιχύνουμε με την κρέμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών