
30'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα μανταρίνι
Για το σουφλέ
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε το σουφλέ μανταρίνι ξεκινάμε με την σάλτσα του σουφλέ και πολτοποιούμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς.
Σουφλέ
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος για σουφλέ, διαμέτρου περίπου 20 εκ. και ύψους 8-10 εκ., και πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε 50 ml από τον χυμό μανταρινιού με το κορν φλάουρ.
- Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό με 3 κουτ. σούπας ζάχαρη και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.
- Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το κρεμόριο μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τα 100 γρ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να ροδίσει.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.
- Μοιράζουμε κουταλιές από το σουφλέ σε πιάτα και περιχύνουμε με την κρέμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.