ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατάκια με 2 υλικάΣοκολατάκια με 2 υλικά
35' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 35'

Υλικά

Τεμάχια: 50

Επικάλυψη (επιλέγουμε κάτι από τα ακόλουθα:)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα εύκολα σοκολατάκια κόβουμε κομματάκια τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα να αρχίσει να φουσκώνει.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και την κρέμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να το πλάσουμε σε μικρά μπαλάκια.
  6. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και την πλάθουμε με τα χέρια σε μικρό μπαλάκι.
  7. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  8. Τα αραδιάζουμε πάνω σε λαδόκολλα.
  9. Ρίχνουμε τις επικαλύψεις σε μπολ και κυλάμε απαλά τα σοκολατάκια σε όποια επικάλυψη θέλουμε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  10. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών