ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα σε αραβική με ντοματίνια, γραβιέρα και ρίγανηΠίτσα σε αραβική με ντοματίνια, γραβιέρα και ρίγανη
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2-4

Για την πίτσα

Διαδικασία

  1. Για την εύκολη πίτσα με λουκάνικο, ντοματίνια και βασιλικό ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 220° C.
  2. Βάζουμε τις αραβικές πίτες σε δύο ταψιά, απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λουκάνικο, μέχρι να μαλακώσει το πρώτο και να ροδίσει καλά το δεύτερο.
  5. Αν δούμε ότι δεν έχουν γίνει τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν και συνεχίζουμε το στεγνό ψήσιμο μέχρι να γίνουν.
  6. Τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  7. Απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού ομοιόμορφα σε όλην την επιφάνεια των ψημένων αραβικών πιτών.
  8. Πασπαλίζουμε με φύλλα από το φρέσκο μυρωδικό της επιλογής μας (ολόκληρα ή χοντροκομμένα αν είναι μεγάλα) και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με

  1. Αν φτιάξουμε μια πλούσια αγγουροντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας, μπορούμε τέσσερα άτομα να μοιραστούμε τις πίτσες.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών