30' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Ψήνουμε τα ψωμιά του τοστ στον φούρνο ή στην τοστιέρα. Τα κόβουμε σε κύβους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα μεγάλου μεγέθους. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τις δύο ζάχαρες, την κανέλα, το βούτυρο, το γάλα και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη. Ενσωματώνουμε τους κύβους ψωμιού, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζουμε σιγά-σιγά το μείγμα μέσα στη φόρμα. Το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα βανίλιας: Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη βανίλια) σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα (10-12 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Περιχύνουμε την πουτίγκα με τη σάλτσα ή τη βάζουμε σε ένα μπολ και βάζει ο καθένας όση θέλει στο κομμάτι του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών