
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε αυτό το εύκολο γλυκό με μπισκότα oreo λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα (ρυθμίζουμε τον φούρνο στα 600 W και τον ανοίγουμε κάθε 20 δευτερόλεπτα, για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα και να ελέγξουμε αν έχει λιώσει).
- Εναλλακτικά, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
- Στην υπόλοιπη σαντιγί τρίβουμε μέσα 4-5 μπισκότα oreo και ανακατεύουμε απαλά.
- Τρίβουμε και τα υπόλοιπα oreo στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.
- Σε ποτηράκια βάζουμε κάτω μία στρώση τριμμένο μπισκότο, συνεχίζουμε με λίγο από το μείγμα της σοκολάτας, ξανά μία στρώση τριμμένο μπισκότο και τελειώνουμε με τη σαντιγί με oreo.
- Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.
Μυστικά
Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με άλλα μπισκότα (π.χ. πτι μπερ, digestive, κ.λπ.).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.