Κάναμε τις φακές λεμονάτες με μπόλικο άνηθο και ρίγανη και είναι μούρλια!

15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις φακές σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη και κρύο νερό που να τα υπερκαλύπτει κατά 4 εκ. και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει κάπως η σούπα. Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, την ανακινούμε προσεκτικά, την αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί» και μετά τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς την με καπνιστή ρέγγα και φρέσκο ψωμί.
  2. Στο ποτήρι μας: Οι φακές με τη δάφνη θέλουν κόκκινο κρασί, όμως τα κρεμμυδάκια και ο άνηθος λευκό. Μια μέση λύση είναι ένα ροζέ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών