![Το νέο γιουβέτσι (με μαριναρισμένο και σιγοψημένο αρνί γάλακτος, μυρωδικά, μπαχαρικά και κασέρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/to-ne-o-gioyve-tsi-me-marinarisme-no-kai-sigopsime-no-arni-ga-laktos-myrodika-mpacharika-kai-kase-ri_gastronomos-420x560.jpg?v=1713977941)
10'
προετοιμασία
47' μαγείρεμα
Σύνολο: 57'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Βάζουμε τις φακές σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη και κρύο νερό που να τα υπερκαλύπτει κατά 4 εκ. και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει κάπως η σούπα.
- Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, την ανακινούμε προσεκτικά, την αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί» και μετά τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς την με καπνιστή ρέγγα και φρέσκο ψωμί.
Οι φακές με τη δάφνη θέλουν κόκκινο κρασί, όμως τα κρεμμυδάκια και ο άνηθος λευκό. Μια μέση λύση είναι ένα ροζέ.