10' προετοιμασία
47' μαγείρεμα
Σύνολο: 57'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις φακές σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια ντομάτας, τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη και κρύο νερό που να τα υπερκαλύπτει κατά 4 εκ. και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει κάπως η σούπα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για ακόμη 2 λεπτά και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, την ανακινούμε προσεκτικά, την αφήνουμε για 5 λεπτά να «σταθεί» και μετά τη σερβίρουμε συνοδεύοντάς την με καπνιστή ρέγγα και φρέσκο ψωμί.

Οι φακές με τη δάφνη θέλουν κόκκινο κρασί, όμως τα κρεμμυδάκια και ο άνηθος λευκό. Μια μέση λύση είναι ένα ροζέ.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών