10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη και την πάπρικα για 4-5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τις φακές, 900 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο. 
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. 
  4. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια (σε δόσεις, αν χρειάζεται) μαζί με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  5. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, αλατοπίπερο και το κονιάκ και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  6. Σερβίρουμε τις φακές σε βαθύ πιάτο, μοιράζουμε τα μανιτάρια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ξερή μυζήθρα.

Στο ποτήρι μας ροζέ από Αγιωργίτικο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών